Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Aion] Klasy w Aion

Qentinios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dziś chciałem Wam opisać Klasy w Aionie, ich zalety i właściwości, abyście mogli dokonać wyboru.

Podczas tworzenia mamy do wyboru 4 rodzaje postaci, obu płci.

Bez%20nazwy-1.png

Są to:

Warrior - Wojownik

Dzięki swoim znakomitym predyspozycjom fizycznym, są mistrzami walki w zwarciu. Mogą z łatwością posługiwać się niemal każdą bronią, a ich umiejętności są łatwe do opanowania, nawet dla nowicjuszy.

Scout - Zwiadowca
Potrafią poradzić sobie w najtrudniejszych sytuacjach dzięki swemu sprytowi i zwinności. Mogą zarówno używać broni białej, jak i dystansowej. Ich zdolności są złożone i wymagają wprawy, lecz kiedy nauczysz się z nich korzystać będziesz niepokonany.

Mage - Mag
Magowie słyną z potężnych zaklęć, lecz ich obrona fizyczna jest znikoma, dlatego najlepiej działają w grupie. Dzięki potężnym czarom ofensywnym mogą wprowadzić dużo zamieszania na polu bitwy.

Priest - Kapłan
Kapłani są nieodzowną częścią każdej grupy z uwagi na ich zaklęcia regenerujące i ochraniające. Oprócz tego mogą walczyć bronią białą, dzięki czemu potrafią sobie poradzić samemu z niewielką ilością przeciwników. Na wyższym poziomie może uzyskać zdolność wskrzeszania towarzyszy.

Gunner - Inżynier

Inżynierowie są specami od magicznych machin, które dla przeciętnych zjadaczy chleba w Atreii są czarną magią. Dzięki swym niebywałym zdolnościom manualnym oraz wybitnej inteligencji w mig pojmują każdą nową technikę. Po wzniesieniu do stanu Daeva Inżynierowie zostają Strzelcami, którzy z dystansu zasypują swych wrogów gradem eterowych kul armatnich i pocisków z szybkostrzelnych rewolwerów.

Bard - Artysta

Artyści wykorzystują swoje PM do ataków, klątw lub zaklęć uzdrawiających. Posiadają co prawda niewiele PŻ lecz w grupie odgrywają bezcenną rolę. Po wzniesieniu do stanu Daeva Artyści zostają Bardami, którzy, uzbrojeni w różnego rodzaju instrumenty strunowe, potrafią zaklinać swych wrogów i sojuszników.

Na 9 poziomie dokonuje się wniebowstąpienie, możemy już przebywać w stolicy i kilku innych lokacjach, latać, ale też musimy podjąć decyzję co do dalszego rozwoju postaci.

Aion0003.jpg

Po wniebowstąpieniu, każda klasa ma do wyboru po 2 możliwości 
(z wyjątkiem barda, który ma jeden wybór, czy właściwie konieczność) 

d7GpyV4.png

Wojownik:
Gladiator - Gladiator
mistrz walki w zwarciu

Templar - Templariusz
mistrz obrony i parowania

Zwiadowca:
Assassin - Zabójca
specjalizuje się w walce w zwarciu

Ranger - Łowca
specjalizuje się w walce na dystans

Mag:
Sorcerer - Czorodziej
specjalizuje się w zaklęciach ofensywnych

Spiritmaster - Władca Dusz
przewodzi duszom ognia, wody, ziemi, powietrza.

Kapłan:
Cleric - Kleryk
specjalizuje się w magii leczniczej i ochronnej

Chanter - Chanter
jego magia zwiększa obrażenia zadawane przez sojuszników

Inżynier:

Gunner - Strzelec
specjalizuje się w walce na odległość z broni palnej

Aethertech - Inżynier
technik specjalizujący się w przyzywaniu mechanicznych maszyn

Bard:

Artist - Artysta
specjalizuje się w zaklinaniu przeciwników i sojuszników

sygnatura2.png

Opublikowano

Dobre

mozesz napisac ze przynajmniej z moich obserwacji

i grania w Aiona moge napisac ze

Sin w 1vs1 jak sie umie go ogarnac kosa jak cholera

SM jak sie umie grac w pvp nikt mu nie podskoczy

Ranger silence robi swoje

reszta jak dla mnie srednia

no i niedoceniana postac a grana ciagle przeze mnie

cleric zrobilem na nim full abys na 50lvl do seta + tarcza i mlot z sw <-- nie wiem czy dobrze napisalem chodzi

o smoka w instancii bt ostatniego

w pvp jak i mass pvp nie mialem problemow z wiekszoscia ludzi jedyny kto mnie z latwoscia pocisnal

no to ogarniety sm jak i jeden z najlepszych na servie sin'ow

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś Aion Online 55 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

teraz jakoś nie ma na nic czasu

Opublikowano

Dodam że Sin to Assassin a SM to Spiritmaster, bo ktoś kto dopiero zaczyna może nie wiedzieć.

postów kto jest lepszy nie będę dodawał do tematu, jak ktoś chce to sobie przeczyta, bo wg mnie klasy w aionie są mocno zbalansowane, a każda ma swoje własne zalety.

sygnatura2.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

:..Na 10 poziomie dokonuje się wniebowstąpienie, możemy już przebywać w stolicy i kilku innych lokacjach, latać, ale też musimy podjąć decyzję co do dalszego rozwoju postaci."

mały błąd Wniebowstapienia dokonuje sie na 9lvl po sknczeniu calej Kampani w Poecie

• 2 miesiące temu...
  • 1 rok później...
Opublikowano

A to chyba troszkę nieaktualne już jest. :v Mógłbyś poprawić? Bo nowi gracze (np. ja :x) w grze widzą coś innego, a w poradniku coś innego.

No niestety. Jest to bardzo stare i nie zawiera wielu nowych informacji. Chociażby o nowych klasach, takich jak strzelec/snajper, czy bard.

Niedługo dojdzie również klasa raider.

Niestety zrobiłem sobie przerwę od Aiona na kilka miesięcy i nie wiem co się działo, jak ktoś mi podeśle informacje, nie ma problemu :P

#dzięki, na weekend jak tylko znajdę czas dodam.

sygnatura2.png

Opublikowano

Niestety zrobiłem sobie przerwę od Aiona na kilka miesięcy i nie wiem co się działo, jak ktoś mi podeśle informacje, nie ma problemu :P

Doszedł Artysta, który po 9 lvl ma do wyboru na chwile obecną tylko Barda i Inżynier, który na chwile obecną ma do wyboru tylko Snajpera/strzelec (niedługo będzie druga opcja, ale jeszcze trochę poczekamy).

http://pl.aion.gameforge.com/website/about/classes/bard/
http://pl.aion.gameforge.com/website/about/classes/gunner/
Opublikowano

No niestety. Jest to bardzo stare i nie zawiera wielu nowych informacji. Chociażby o nowych klasach, takich jak strzelec/snajper, czy bard.

Niedługo dojdzie również klasa raider.

Nie mów mi o nowej klasie, bo zaraz zacznę znowu postać zmieniać, a to się skończy tygodniową przerwą od gry, bo nick będzie trzeba wymyślić. :P

Opublikowano

Nie mów mi o nowej klasie, bo zaraz zacznę znowu postać zmieniać, a to się skończy tygodniową przerwą od gry, bo nick będzie trzeba wymyślić. :P

No te klasy są już od dłuższego czasu. Od wersji 4.0. Ale profesje mają tylko 1 do wyboru.

Opublikowano

Cos mi sie kiedys obilo o uszy, ze "raider" ma bys za jakies pol roku x d

74610_14_07_13_11_19_13.png;3

Sygnatura by Yasutora

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Opis barda powinnien być taki: Klasa tak skomplikowana że wystarczy przejechać głową po klawiaturze i wszyscy wrogowie zostaną zabici.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Co sądzicie o zwiadowcy bo wlasnie wybrałem to klase i chce dowiedziec sie jak radzi sobie na wyzyszch lv /instancjach/pvp/pvm

Przerwa w grze

Opublikowano

Właśnie widziałem, że 1 kwietnia, ale postać mi sie tak spodobała, że aż chciałem wierzyć, że to prawda :P szkoda, że jednak to żart ;)

• 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam zaczynam gre ze znajomą która gra klerykiem. Jaka postać będzie odpowiednia do wspólnej gry?

Huh, z klerykiem to każdą postacią gra się dobrze! :D

A tak na poważnie, może jakiś DPS? Na przykład czarodziej albo strzelec. Ja grałam przez jakiś czas ze strzelcem (jestem kleryczką) i całkiem niezły team z nas był. :P

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...